vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Goedkope vliegtickets Phu Quoc

Vanuit Nederland goedkoop vliegen naar Phu Quoc in Vietnam (Azië)? Het reserveren van de meest gunstige vliegtickets doe je snel en eenvoudig met onze vergelijker. Bepaal een reisbestemming, de datum van de heen- en terugreis en het reisgezelschap. De vlucht-vergelijker biedt inzicht in de actuele vluchten naar interessante vliegvelden zoals Ca Mau, Sihanoukville of Phnom-penh. Je kunt direct info zien over de vertrektijd, de kosten en andere relevante details over de toegestane ruimbagage, hoe lang je in het vliegtuig zit en mogelijke tussenstops van luchtvaartbedrijven zoals KLM en Vietnam Airlines. Optioneel kun je een aanvraag indienen voor een huurauto of een overnachting met ontbijt bij gunstig gelegen hotels zoals Stork, Huong Toan 1 Hotel, Như House Phu Quoc, Amara Phuquoc Hotel, Phượng Tường.


  • Boek vluchten van alle toonaangevende airlines.
  • In 1 oogopslag de aantrekkelijkste of snelste vluchtoptie.
  • Filter op nabije vliegvelden als CAH, KOS, PNH.
  • Veilig betalen op diverse manieren.
  • Online hand- en ruimbagage inchecken.
  • Gemakkelijk inchecken en extra’s toevoegen.

Voordelige vluchten naar Phu Quoc vergelijken en boeken

De Vietnamese stad is een prachtige reisplek voor stedenreizen of een groepsreis. Deze plaats is geliefd vanwege een mix van karakteristieke bezienswaardigheden, spannende musea, schitterende natuurparken, gespecialiseerde restaurants en een mooi winkelgebied. Vanaf Schiphol vliegen naar Phu Quoc voor voordelige tarieven? Wij faciliteren een praktisch stappenplan met tips en tricks over hoe je zo voordelig mogelijk jouw vliegtickets koopt.

Voordelig met het vliegtuig naar Phu Quoc

  1. Selecteer vakantieplek

    Op voorhand kies je het vliegveld vanaf waar je wil vliegen (bijv. Eindhoven, Schiphol, Keulen, Brussel, Düsseldorf, Rotterdam) en een land, stad of luchthaven van bestemming. Daarna kies je de datum van vliegen en de gewenste terugvlucht datum (de laatste alleen bij een retour). In de vergelijker is er een extra zoekregel om additionele bestemmingen uit te kiezen. Kies als laatste de reissamenstelling. Druk nu op de zoekknop.

  2. Alle vluchten vergelijken

    Het zoeksysteem toont nu de meest ideale vluchtopties van Amsterdam (AMS) naar airports als Phnom-penh, Sihanoukville of Ca Mau. Filter nu de resultaten op totale kosten, totale reisduur of vertrek momenten (tijdstip). Verder kan je zoeken op het max. aantal tussenstops, bepaalde luchtvaartmaatschappijen (denk aan China Southern Airlines (CZ), Turkish Airlines (TK) en Vietnam Airlines), luchthavens voor aankomst en de standaard bagage limieten. Disclaimer: de zoekfunctie toont ook suggesties voor gunstiger geprijsde vluchten op andere vertrekdagen. Indien gewenst kan je een prijsalert instellen die een seintje geeft als het goedkoper wordt.

  3. Boekingsplatform kiezen

    Kies de route die aansluit op jouw zoek wensen. Een beschikbare vlucht wordt doorgaans verkochten via verscheidene vliegticket-shops. Je kunt ze boeken bij de desbetreffende flight operator (KLM of Vietnam Airlines) of een boekingssite zoals Opodo. Veel van de vliegmaatschappijen en tussenpartijen rekenen een extra tarief voor entertainment, handbagage, stoelvoorkeur, servicekosten, verzekeringen, maaltijden. Probeer actuele beoordelingen te lezen en ga door naar de verkoopsite.

  4. Kies hoeveelheid bagage en vul de gegevens van passagiers in

    De vliegticketzoekmachine stuurt je door naar de vliegticket website. Check voor de laatste keer de reisdata, het aantal reizigers, de tarieven en ga naar het volgende scherm. Geef daarna door of je ook bagage meeneemt. In veel gevallen is 1 stuk handbagage van 10 kg vrij van heffingen. Veel spullen meenemen in de ruimbagage? Dan moet je een extra toeslag betalen. In de volgende stap voer je de gegevens van de passagiers in. Let er goed op dat je de correcte namen doorgeeft volgens de notatie op je paspoort.

  5. Extra’s en upgrades kiezen

    Aan het einde van de boekingsmodule zijn aanvullende diensten toe te voegen. Upgrades zijn bijv. ruime zitplaatsen met beenruimte, voorrang bij de bagage, bagageverzekering, eten tijdens de vlucht, extra bagage, hulp- of geleidehonden, huisdieren autohuur etcetera. Je ziet daarna de totaalprijs van je samengestelde reis. Er zijn vaak diverse betaalmiddelen mogelijk zoals MasterCard, Visa en American Express creditcard en iDeal. Op je mail ontvang je een bevestiging. 24 uur voor vertrek kan je jezelf en medepassagiers inchecken. Kort daarna sturen ze de instapkaart per mail toe. Omdat jij je vlucht niet wil missen adviseren wij dat je 3 uur van tevoren in de vertrekhal staat. Zorg ook voor een geldig reisdocument.

Vergelijk en vind de beste vlucht naar Phu Quoc (Vietnam)

Kies jouw vliegdag en scoor de voordeligste tickets

Meer info over deze vliegbestemming

Reisbestemming Phu Quoc (10.289879, 103.98402) is een aangename plek in Vietnam, Azië. De meeste mensen spreken hier in het Vietnamees. Betalen doe je met de Dong (VND). De plaatselijke tijdzone is Asia/Ho_Chi_Minh (UTC +7, tijdsverschil: 6 uur). In Vietnam kom je stopcontacten tegen van het type A / C / D. De netspanning is 220 V met 50 Hz. Bekende omliggende luchthavens zijn Sihanoukville, Phnom-penh en Ca Mau. De kosten van alledaagse zaken zijn erg goedkoop. De nationale luchtvaartmaatschappij is Vietnam Airlines. Voor een basis hotelaccommodatie betaal je om en nabij de €41,70.

PlaatsPhu Quoc
LandVietnam
ContinentAzië
TijdzoneAsia/Ho_Chi_Minh (UTC +7)
Tijdsverschil6 uur
Luchthaven in de regioPhu Quoc International Airport (PQC)
VluchtmaatschappijenVietnam Airlines
Websitevietnamairport.vn/phuquocairport/
Telefoonnummer+84 297 3595 959
Afstand vanaf Schiphol9740 km (+/- 12 uur reistijd)

Last-minute tickets oktober 2024: zo vind je de aantrekkelijkste vluchtaanbiedingen

Een gunstige vlucht boeken kun je via internet eenvoudig doen. Via een snelle vliegticket vergelijkservices vind je razendsnel de goedkoopste vluchten naar Phu Quoc en gelijkwaardige bestemmingen met luchtvaartbedrijven als Thai Airways (TG), KLM (KL) of Emirates (EK). Er zijn nog meer praktische adviezen om minder te betalen voor je tickets. In de box hieronder behandelen we de beste 12 tips om jouw volgende vliegticket voordeliger te kopen. Je kunt ook doorzoeken naar betaalbare vliegtickets naar Urumqi.

12 adviezen om minder te betalen voor de goedkoopste en beste tickets

  1. Kies voor een budget luchtvaartmaatschappij: low cost airlines hanteren zeer scherpe tarieven.
  2. Probeer een vergelijkingswebsite.
  3. Vandaag of morgen vertrekken: last-minute vluchten zijn verrassend goedkoop.
  4. Vroegboekkorting: voor vakanties die je ruim van tevoren boekt.
  5. Flexibele reisdagen: vergelijk ook andere vliegvelden en reisdagen.
  6. Schoon je browsegegevens op en surf incognito.
  7. Ontvang een prijsalarm: je ontvangst een pushmelding bij een nieuwe deal.
  8. Boek een vlucht met overstap: een vlucht met tussenstop kan vele malen goedkoper zijn
  9. Sommige actiecode websites verzamelen interessante deals.
  10. Frequent Flyer (Airmiles): loyaliteitsprogramma dat wordt aangeboden door een luchtvaartmaatschappij.
  11. Open-jaw vliegticket: multi stedentrip, terugvliegen vanaf Tân Sơn Nhất International Airport (SGN).
  12. Hotel + vlucht: profiteer van extra voordeel met hoteldeals.

Wat is een gunstige vertrekmaand?

  • Januari 2023: een goedkopere maand om te vliegen.
  • Februari 2023: een heerlijke oord voor de voorjaarsvakantie.
  • Maart 2023: kies voor een pakketreis als je goede garantie wilt.
  • April 2023: geschikte tijd voor een citytrip of stedentrip in Phu Quoc.
  • Mei 2023: tijdens de meivakantie zijn er mogelijkheden voor elk budget.
  • Juni 2023: altijd veel aanbod met vliegticket en hotel pakketten.
  • Juli 2023: het is verstandig om 20 – 24 weken voor de zomervakantie vast te boeken.
  • Augustus 2023: de periode dat veel mensen genieten van een vliegvakantie.
  • September 2023: de periode om een last-minute vlucht te boeken.
  • Oktober 2022: de herfstvakantie geeft veel betaalbare opties in deze regio.
  • November: 2022: ga voor een all-inclusive reis met exclusieve faciliteiten.
  • December: 2022: een onvergetelijke kerstvakantie beleef je op een winterzon bestemming.

Boekingshulp: handige tips van onze experts

Tijdens de aankoop van een Phu Quoc vliegticket bestaan er allerlei opties en additionele diensten die je kunt selecteren. Op die manier heb je een optimale persoonlijke beleving. Het kan dus wat stress opleveren. Wat moet je wel kiezen, en wat is niet zo belangrijk? In de volgende opsomming bespreken we meer informatie over services en upgrades die je bij veel airlines kunt kiezen (zoals bij Transavia, Swiss, Lufthansa, easyJet, TUIfly, Eurowings, Aer Lingus, Brussels Airlines, Turkish Airlines, Norwegian en Lufthansa, Vueling, Air France, British Airways).

Bagage tarieven

Met handbagage wordt bedoeld: een tas of rugzak die je vooraf niet incheckt bij de incheckbalie. Hiermee bedoelen we o.a. een kleine weekendtas, trolley, reistas, rugzak, handtas, rolkoffer. Bij de bekende vliegvelden is 1 stuk handbagage (56x45x25) toegestaan. Ruimbagage is een tas of koffer die je vooraf incheckt bij de incheckbalie. Hij wordt opgeslagen in het bagageruim. Vaak is het maximum gewicht rond de 20 – 30 kg. De tarieven van een koffer zijn per maatschappij verschillend, tussen de €0,00 (gratis) tot wel €60,00.

  • Per reiziger 1 item handbagage (55 x 35 x 25 cm, max 7 – 10 kg).
  • Ruimbagage: één reiskoffer van ten hoogste 23 – 25 kilogram.
  • De website van de airline bevat info voor de meest up-to-date bagageregels.

Inchecken & Stoelreservering

Met meerdere mensen reizen naar Phu Quoc per vliegtuig? Dan is het handig om bij elkaar te kunnen zitten. Bij het maken van een reservering kun je vaak stoelen naast elkaar kiezen. Bij het kiezen van de stoelnummers zie je direct de prijs. Vind je stoelreservering te duur? Dan wijst de airline Jouw een stoel toe. Gedurende het online inchecken kan je bij de meeste maatschappijen nog je stoelkeuze wijzigen. Kies je voor extra beenruimte? Dan betaal je een extra toeslag.

  • Economy class: de aantrekkelijke stoelen (zoals bij de nooduitgang, bij het raam, bij de keuken (galley), bij het gangpad, achterste rij (achterin), bij de toiletten.
  • Business class: comfortabele zitplek waar je ook makkelijk kunt slapen.
  • First class: de meest exclusieve zitplaatsen met eersteklas dienstverlening.

Annuleringsverzekering voor vluchten

Wanneer (op het laatste moment) jouw reis niet kan doorgaan, en je moet cancelen, krijg je te maken met annuleringskosten. De annuleringsverzekering voor vliegreizen keert uit als je jouw reis moet annuleren of afbreken. Een valide oorzaak is o.a. zwangerschapscomplicaties, reisadvies, onvrijwillige werkloosheid (werkgerelateerd), visumproblemen, scheiding, overlijden. Er is dan een financiële vergoeding voor niet gebruikte vakantiedagen en/of het wijzigen van de boeking van je retourtickets.

  • Sluit de polis direct na boeking van de reis af.
  • Jouw reisverzekering dekt extra kosten die je moet maken tijdens de reis (denk dan om zaken als: auto pechhulp, rechtsbijstand, ongevallen / noodhulp, repatriëring, wintersport, medische kosten).
  • Bagageverzekering: een polis voor verlies of diefstal van koffers, tassen en persoonlijke artikelen.

Maaltijden en eten aan boord

De vliegreis Phu Quoc (Azië) is een intercontinentale vliegreis. Hier geldt het volgende: een maaltijd met drinken is meestal inbegrepenHet maaltijd-assortiment wordt bepaald door het moment van vliegen. Het eten en drinken wordt aangereikt door de stewardessen. Je mag ook zelf eten meenemen.

  • intercontinentale vliegreis: normaal gesproken is de maaltijd inbegrepen.
  • Het diner kan verschillen per tijdstip van vertrek en airline.
  • Inflight entertainment: interactief scherm met spelletjes, films / series, serviceknop, actueel weerbericht, leeslampje, navigatie.

business trip (zakelijk)

Maak jij een vliegreis voor je werk? Dan heb je geen tijd te verliezen. De (inter)nationale luchthavens hebben een aanbod speciale faciliteiten zoals: een overdekte parkeerplaats, voorrang bij aan boord gaan en toegang tot de luchthaven lounge waar je lekker kunt werken of een hapje kunt eten. Vlieg jij doorgaan vanaf luchthaven Schiphol? Misschien heb je dan baat bij het Privium programma. Hiermee heb je o.a. toegang tot de ClubLounges.

  • Gratis wifi: altijd gratis internet aan boord en in de lounge.
  • Priority boarding: hiermee mag jij als eerste aan boord gaan.
  • Lounge: comfortabele plek waar passagiers zich kunnen opfrissen voor vertrek.
  • Je vindt er ook werkplekken met goede tafels, stoelen en (USB) stopcontacten.
  • De beste (overdekte) parkeerplekken vlakbij de gate.
  • Bluebiz: hét beste voordeelprogramma voor zakelijk reizen.

Andere extra diensten die je kunt kiezen

Maatschappijen leveren nog tal van andere opties die toepasbaar zijn om je vliegvakantie zo prettig mogelijk te maken. Hieronder delen wij meerdere belangrijke service upgrades.

  • Huisdieren: bij de meeste airlines mag je een hond of kat nodig.
  • Speciale bagage: duik- en surfuitrusting, sportuitrusting, muziekinstrument, visuitrusting, ski’s en snowboard, fiets.
  • CO2 compensatie bij het boeken.
  • Valet-parking: je auto veilig en betrouwbaar laten parkeren door een servicemedewerker.
  • Autohuur: je bent extra flexibel met een huurauto in .
  • Extra koffer: voor extra bagage bijboeken gelden speciale tarieven.
  • Vliegen met baby: met kinderbagage als Maxi-Cosi, buggy, rugdrager (draagzak), campingbed, kinderzitje.
  • Luchthaventransfer: boek vooraf de transfer service naar het hotel.

Voordelige vliegtickets kopen naar Vietnam?

Bekijk maatschappijen en verkrijg de beste tickets online!

Zoek vliegvelden in Phu Quoc en omgeving

Wil je inchecken voor de snelste vlucht naar Phu Quoc? In dit gewest kan je kiezen uit verschillende grote en kleine Vietnamese vliegvelden. Een grote luchthaven in het land is Tân Sơn Nhất International Airport (SGN). De vlucht-uitvoerder Vietnam Airlines vlieg hier erg veel. Hieronder vergelijk je allerlei prettige luchthavens die luchtvaartdiensten aanbieden. Vanaf deze airports zet je jouw reis verder voort via o.a. openbaar vervoer (trein of bus), taxi en luchthavenshuttle. Erkende vliegbedrijven die hier werkzaam zijn, zijn o.a. Qatar Airways (QR), Singapore Airlines (SQ), Malaysia Airlines (MH) & SriLankan Airlines (UL).

VliegveldAfkortingAfstand (KM)
Ca MauCAH179,2 km
SihanoukvilleKOS49,9 km
Phnom-penhPNH168,5 km
Phu QuocPQC7,2 km
Can ThoVCA190,7 km
Rach GiaVKG131,6 km
Populaire airports in de buurt van Phu Quoc (Vietnam).

Internationale luchthaven Phu Quoc: Phu Quoc International Airport

Airport Phu Quoc International Airport (VVPQ) is een prima aanvlieghaven. Het gaat om een middelgrote terminal op 11 meter boven zeeniveau in het centraal gelegen Phu Quoc Island. De afstand vanaf AMS (Schiphol) is 9740 km. De geschatte vliegtijd is 12 uur. Op je navigatiesysteem kan je zoeken naar: 5X9V+W6 Dương Tơ, Thành phố Phú Quốc, Kiên Giang, Vietnam. Praktische info lees je ook op vietnamairport.vn/phuquocairport/. Je kunt ook bellen naar het telefoonnummer (+84 297 3595 959). Een zeer goede carrier is Vietnam Airlines. Zie ook onze pagina met tips voor goedkope vluchten naar Elko.

Handige vertrekluchthavens vergelijken

  • Amsterdam Airport Schiphol (AMS): prima verbinding met openbaar vervoer (bus en taxi).
  • Airport Eindhoven (EIN): alle benodigde vluchtinfo wordt duidelijk aangegeven.
  • Rotterdam Airport (RTM): prima verbinding met openbaar vervoer (bus en taxi).
  • Airport Düsseldorf (DUS): prima doorstroom en uitstekende sanitaire voorzieningen.
  • Airport Bremen (BRE): alle reisinformatie duidelijk zichtbaar in de terminal.
  • Brussel Zaventem Vliegveld (BRU): alle reisinformatie duidelijk zichtbaar in de terminal.
  • Dortmund (DTM): eenvoudig inchecken op de airport.
  • Airport Keulen (CGN): transparante airport met uistekende aanwijzingen.
  • Münster-Osnabrück Luchthaven (FMO): fijne stoelen, oplaadpunten voor je telefoon en gratis wifi.
  • Frankfurt Luchthaven (FRA): perfect voor een zonvakantie of stedentrip.
  • Vliegveld Weeze Airport (NRN): een uitstekend aanbod aan citytrips.
  • Groningen Eelde Airport (GRQ): maaltijden en drankjes kun je bestellen bij de verschillende horeca-zaken.
vluchten-naar-phu-quoc-vergelijken

Check airlines voor een betaalbare vliegreis

We kennen verschillende airlines die vliegen op Vietnam (VN). Bijgaand vind je de top-10 vluchtmaatschappijen voor een vliegvakantie naar Phu Quoc.

  1. China Southern Airlines (CZ): biedt mooie vliegtuigen aan met goede plekken.
  2. Turkish Airlines (TK): vlieg naar tientallen bestemming met het hele gezin.
  3. Vietnam Airlines: biedt een goede en goedkope comfortklasse aan.
  4. Thai Airways (TG): eventuele vertragingen worden vroegtijdig gemeld.
  5. KLM (KL): hulp bij het uitchecken en de bagage-afhandeling.
  6. Emirates (EK): de mooiste bestemmingen binnen- en buiten EU.
  7. Qatar Airways (QR): voordelig vliegen naar talloze bestemmingen.
  8. Singapore Airlines (SQ): zorgeloos vliegen met het hele gezin.
  9. Malaysia Airlines (MH): vluchten kunnen deel uitmaken van een pakketreis.
  10. SriLankan Airlines (UL): biedt mooie vliegtuigen aan met goede plekken.

Top-10 boekingssites

Anno 2024 kan je reserveringen plaatsen via ontzettend veel goede reisbureaus en vluchtaanbieders. In de box hieronder vergelijk je de top-10 ticketvergelijkers voor het actuele vluchtaanbod Phu Quoc in oktober 2024.

  1. Cheaptickets.nl: vlieg naar meer dan 9.000 bestemmingen over de hele wereld.
  2. Skyscanner: vliegt op heel veel vliegvelden in oktober 2024.
  3. Expedia: betrouwbare en snelle boekingssite met groot aanbod all-inclusive Phu Quoc vakanties.
  4. Kayak.nl: de eigen reisapp biedt snel en eenvoudig alle informatie aan.
  5. Vliegtickets.nl: goedkope vliegtickets v.a. € 19 retour.
  6. Tix.nl: Nederlandse klantenservice met uitstekende bereikbaarheid.
  7. Vliegwinkel.nl: SGR, ANVR en IATA kwaliteitsgaranties.
  8. Jetcost.nl: de ticketprijzen eenvoudig op onder elkaar zetten.
  9. WTC.nl: goede vergelijkingsmodule met duidelijke prijzen.
  10. Google Flights: biedt een schema met prijzen, vliegtijden en touroperators.

Actuele weersvoorspellingen Phu Quoc, Vietnam

Je hebt hier te maken met een warm chinaklimaat. De jaartemperatuur is 26,6 graden celsius °C. Een aangename periode om hierheen te reizen is december t/m februari. Toeristen vinden dit een fijne tijd om alle bezienswaardigheden bij langs te gaan en excursies te plannen. In het schema hieronder check je de temperaturen voor de 7 dagen na vandaag. Per 24 uur tonen we een maximum temperatuur en zie je of het nog gaat regenen. Zie ook onze pagina met tips voor betaalbare vliegtuig tickets naar Pekanbaru

Weerbericht vrijdag 18 oktober 2024

Fly-drive Phu Quoc: combi met huurauto

Fly & drive wil zeggen een vlucht inclusief huurauto. Fly and drive is functioneel als je vanaf het vliegveld meteen naar je eindbestemming wil rijden. Het mooie hier is dat je niks meer hoeft te regelen op de airport zelf. Je voertuig staat helemaal klaar voor je nadat je geland bent. Heerlijk vakantie vieren met jouw eigen auto. Lokaal adres: 7XQM+XJ Cửa Dương, Thành phố Phú Quốc, Kiên Giang, Vietnam.

  • Er is een speciale parkeergarage waar de huurauto’s staan.
  • Weekendje weg: bezoek de populaire bezienswaardigheden en horeca.
  • Zonvakantie: strijk neer op een van de vele terrasjes.

Vlucht met hotel Phu Quoc

Als jij een vlucht met hotel als totaalpakket afsluit dan valt dit onder een pakketreis. Veel mensen kiezen hier bewust voor: je bespaart op de kosten, je wordt ondersteund bij vragen en klachten (SGR, Calamiteitenfonds, ANVR) en het bespaart je een hoop tijd. Optioneel kan een transfer van luchthaven Phu Quoc International Airport naar een hotel worden gereserveerd.

  • Vooraf duidelijkheid over de kosten bij een pakketreis.
  • In combinatie met een all inclusive heel interessant.
  • Goede accommodaties: Stork, Huong Toan 1 Hotel, Như House Phu Quoc, Amara Phuquoc Hotel, Phượng Tường.
  • Wintervakantie: volledig verzorgd via o.a. D-Reizen, Sunweb, Corendon, Prijsvrij, Vakantiediscounter, Tui maar ook Suntip, BeachCheck.com, Stip Reizen, Vakanties.nl, Thomas Cook, De Jong Intra Vakanties.

FAQ: belangrijkste vragen en antwoorden vliegreizen naar Phu Quoc

Wat is een geode luchthaven om op te vliegen naar Phu Quoc?

Gelegen nabij deze plaats tref je internationale en nationale Vietnamese airports. Zo kun je denken aan Ca Mau (CAH), Sihanoukville (KOS) & Phnom-penh (PNH). Een zeer belangrijke internationale luchthaven in deze omgeving is Tân Sơn Nhất International Airport (SGN). De vliegafstand van airport Schiphol (AMS) naar het dichtbij gelegen Phu Quoc Island is zo’n 9740 kilometer (hemelsbreed). Het kost je zo’n +/- 12 uur effectieve vliegtijd (tussenlanding uitgesloten). Door middel van trein, bus en taxi (OV) & luchthavenvervoer ben je snel op jouw eindbestemming.

Welke vliegmaatschappijen bieden vliegtickets aan?

Phu Quoc in Vietnam is een heerlijke Vietnamese reisplek. Een aantal grote vluchtaanbieders bieden een (in)directe vlucht. Erkende airlines zijn: China Southern Airlines (CZ) ,Turkish Airlines (TK), Vietnam Airlines, Thai Airways (TG), KLM (KL), Emirates (EK), Qatar Airways (QR), Singapore Airlines (SQ), Malaysia Airlines (MH), SriLankan Airlines (UL). Een toonaangevende nationale airline is Vietnam Airlines. Gebruik altijd een vliegticket-vergelijker voor verschillende vluchttijden en aanbiedingen. Analyseer ook de vertrekopties op de online reistool van de carriers.

Wat is een gunstige tijd voor een goedkoop ticket naar Phu Quoc?

Vliegprijzen veranderen voortdurend. Vliegtickets waarbij je vliegt in het hoogseizoen (zomerperiode) zijn historisch gezien minder betaalbaar. De wintertijd (laagseizoen) is een stuk goedkoper. Wil je graag in de schoolvakanties vertrekken? We adviseren om dan niet te laat te boeken. 12 tot 16 weken voordat je vertrek naar je bestemming is de prijs van een vliegticket doorgaans interessanter. Vlak voor je vertrekdatum gaan de prijzen verder omhoog. Suggestie: ruim voor het hoogseizoen hanteren luchtvaartmaatschappijen aanbiedingen met vroegboekvoordeel (zoals KLM Werelddeal Weken). Het is slim om deze al vroeg in het jaar in de gaten te houden.

Last-minute vluchten Phu Quoc, waar zijn deze te vinden?

Vliegticketshops hebben er baat bij dat elk vliegtuig alle stoelen gevuld heeft. Is dat vlak voor vertrek nog niet gelukt? Op dat moment worden de laatste vliegtickets met extra korting aangeboden. Hierdoor kan het vliegtuig toch zo vol mogelijk vertrekken. Profiteer daarom van deze deals. Hoe doe ik dat? Een aantal tips: schrijf je in voor nieuwsbrieven van vliegmaatschappijen, volg automatisch prijzen met een prijsalarm en zoek op meerdere vertrekdagen. Daarbij hebben ook touroperators aantrekkelijke last-minute deals.

Is hier goed openbaar vervoer aanwezig?

Vliegbestemming Phu Quoc beschikt over een prima OV-infrastructuur naar de omliggende terminals. Na het uitchecken kan je verder reizen per trein of bus naar jouw hotel. Steeds vaker kun je een shuttle service gebruiken. Via internet kun je de vertrektijden bekijken en de onkosten. Maak jij je niet zo druk om de tarieven en wil je wat meer comfort? Neem dan een officiële taxi service. Bij een complete pakketreis van reisorganisaties als Corendon, Prijsvrij, Tui, Sunweb, D-Reizen of GOGO is de transfer van en naar de luchthaven ook bij de prijs inbegrepen.