vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Goedkope vliegtickets Tours

Snel en goedkoop vliegen naar Tours in Frankrijk (Europa)? Het achterhalen van aantrekkelijk geprijsde vliegtickets doe je simpel en snel met onze vergelijker. Selecteer een vakantiebestemming, de vertrek- en retourdatum en het aantal volwassen en/of kinderen. De zoekmachine biedt inzicht in de beste en goedkoopste vluchten naar belangrijke vliegvelden zoals Angouleme, Limoges en La Rochelle. Jij ziet heel overzichtelijk de geldige vertrektijden, de prijzen en andere belangrijke aspecten zoals het aantal kg ruimbagage, vliegtijd en een indicatie van het aantal tussenstops van airlines zoals KLM en Air France. Daarna regel je meteen een huurauto of een hotelkamer bij nabijgelegen hotels en accommodaties zoals Ferdinand Hotel Tours, Bel Appartement *Hypercentre*, Hotel Mondial, Bel Appartement Près De La Place Plumereau, Charmant 2 Pièces Dans Le Vieux Tours#atypique.


  • Analyseer vluchten van alle beschikbare airlines.
  • 1 overzicht met de aantrekkelijkste of snelste verbinding.
  • Zoek specifiek op vliegvelden als ANG, LIG, LRH.
  • Veilig en flexibel online boeken.
  • Stoelkeuze vooraf en bagage bij bestellen.
  • Via internet inchecken en wijzigingen doorvoeren.

Voordelige vluchten naar Tours vergelijken en boeken

De Franse stad is een populaire reislocatie voor een citytrip of een uitgebreide vakantie. Deze locatie staat garant voor onder andere architectonische bezienswaardigheden, educatieve plekken, omvangrijke natuur, voortreffelijke restaurants en allerlei leuke straatjes en winkels. Vanaf Schiphol vliegen naar Tours tegen de beste prijs? Wij bieden een praktisch stappenplan met stap-voor-stap uitleg over hoe je de beste vliegtickets kunt kopen.

Voordelig met het vliegtuig naar Tours

  1. Zoek op locatie

    Tijdens stap 1 kies je een stad of luchthaven om te vertrekken (onder andere Düsseldorf, Schiphol, Brussel, Maastricht, Eindhoven, Rotterdam) en een land, stad of luchthaven van bestemming. Verder vraagt de tool om de gewenste dag (vertrekdatum) en retourdatum (wanneer je een retour wenst). In het systeem bieden ze de mogelijkheid om extra vluchten te selecteren. In de laatste stap vragen ze ook om het aantal reisgenoten. Klik op zoeken om verder te gaan.

  2. Vluchten vergelijken

    De vergelijkingspagina biedt nu een lijst met alle beschikbare vluchten van Schiphol, Amsterdam (AMS) naar bijv. La Rochelle, Limoges en Angouleme. Maak nu een keuze door te sorteren op prijs (goedkoopste eerst), vliegtijd of specifieke vertrektijden (ochtend, middag, avond). Daarbij kan je de resultaten nog specifieker maken door te filteren op het vermijden van tussenstops, specifieke airlines (zoals in dit geval Scandinavian Airlines (SK), Vueling (VY) en Wizz Air (W6)), luchthavens en de standaard bagage limieten. Advies: de zoekfunctie geeft ook opties voor gunstiger geprijsde vluchten op alternatieve vertrekdata. Indien gewenst is een prijsalert beschikbaar.

  3. Reisbureau of reisorganisatie kiezen

    Kies het traject die klopt met jouw behoeften. Een en dezelfde vlucht kan je kopen bij allerlei reisagenten en maatschappijen. Bijvoorbeeld bij de luchtvaartmaatschappij (KLM of Air France) of een ticketshop zoals eDreams. Meer en meer vliegmaatschappijen en brokers tonen prijzen zonder inbegrip van entertainment, verzekeringen, stoelvoorkeur, handbagage, servicekosten, ruimbagage. Lees de recensies door en maak een keuze.

  4. Bagage selecteren en geef door welke passagiers meegaan

    Je wordt door de zoekmachine doorgestuurd naar de website waar je de tickets feitelijk gaat boeken. Check nogmaals de datum van de vlucht, de passagiers samenstelling, de tarieven en bevestig jouw keuzes. Je kunt vervolgens de bagage aanklikken. Bij de meeste maatschappijen is jouw handtas of rugtas vrij van heffingen. Wil je een grote koffer mee in de ruimbagage? Dan moet je vaak een duur pakket kiezen. Hierna vul je de NAW gegevens in. Het is cruciaal dat je de namen doorgeeft zoals beschreven op je rijbewijs, paspoort of id-kaart.

  5. Extra’s kiezen en boeken

    In deze fase kan je extra upgrades toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor stoelkeuze met beenruimte, voorrang bij de bagage, annuleringsverzekering, eten tijdens de vlucht, rolstoel, een huisdier, de huur van een auto en nog veel meer. Check nu de definitieve tarieven van je complete reis. Je kunt vaak betalen met iDeal, Bancontact, creditcard (visa/mastercard) en Paypal. Op je mail ontvang je een bevestiging. Vanaf circa 24 uur voor vertrek kan je jezelf en medepassagiers inchecken. Kort daarna kan je de instapkaarten in de mail verwachten. Voor de luchthaven is het handig dat je zo’n 3 uur voor vertrek al op de airport bent. Vergeet niet de benodigde reisdocumenten.

Check de beste vlucht naar Tours (Frankrijk)

Kies een bestemming en scoor de beste deals

Nuttige info over deze vakantieplek

Reisbestemming Tours (47.394144, 0.68484) is een sfeervolle omgeving in Frankrijk, Europa. De mensen spreken hier Frans. Betalen doe je met de Euro (EUR). De juiste tijdzone is Europe/Paris (UTC +1, tijdsverschil: geen). In Frankrijk moet je rekening houden met stopcontacttype E. De voedingsspanning is 230 V / 50 Hz. Druk bezochte vliegvelden in de buurt zijn Limoges, La Rochelle en Angouleme. De gemiddelde prijzen definiëren we hier als erg duur. De nationale luchtvaartmaatschappij is Air France. Voor een doorsnee accommodatie rekenen de hier om en nabij de €162,00.

PlaatsTours
LandFrankrijk
ContinentEuropa
TijdzoneEurope/Paris (UTC +1)
Tijdsverschilgeen
Luchthaven in de regioTours-Val-de-Loire Airport (TUF)
VliegmaatschappijenAir France
Websitewww.tours.aeroport.fr/
Telefoonnummer+33 2 47 49 37 00
Afstand vanaf Schiphol620 km (+/- 1,5 uur reistijd)

Last-minute tickets oktober 2024: overzicht met de meest gunstige vluchtaanbiedingen

Goedkoop vliegen is eigenlijk best eenvoudig. D.m.v. innovatieve vliegticket vergelijkservices bestel je altijd en overal de goedkoopste vluchten naar Tours en andere bestemmingen in de buurt via vliegmaatschappijen zoals KLM (KL), Lufthansa (LH) en Transavia (HV). Wij bieden nog meer mogelijkheden om je tickets goedkoper te reserveren. In het gedeelte hieronder bespreken we 12 concrete tips om goedkoper met het vliegtuig te reizen. Je vind hier ook betaalbare vliegtickets naar Kadhdhoo, Malediven.

12 bespaartips voor het boeken van een goedkope vlucht

  1. Boek bij een budget luchtvaartmaatschappij: low cost airlines hanteren zeer scherpe tarieven.
  2. Probeer een site die tickets vergelijkt.
  3. Vertrek vandaag of morgen: tot het laatste moment wachten op last-minute vluchten.
  4. Vroegboekkorting: voordeel als jij in het najaar alvast reserveert voor de zomer.
  5. Houd alle opties open: kijk naar meerdere vertrekdagen en vliegvelden.
  6. Maak de zoekgeschiedenis van je webbrowser leeg.
  7. Laat een prijsalarm instellen: nieuwe deals ontvang je per mail of SMS.
  8. Filter op vluchten met overstap: vluchten met tussenstop zijn doorgaans goedkoper.
  9. Er zijn soms promotiecodes in omloop.
  10. Frequent Flyer (Airmiles): loyaliteitsprogramma waarbij je punten (Miles) spaart voor korting of upgrades.
  11. Open-jaw tickets: vind goedkopere vluchten terug vanaf Paris Charles de Gaulle (CDG).
  12. Hotel en vlucht: extra korting bij het boeken van hotel en vliegticket in één.

Gunstige vertrekmaanden

  • Januari 2023: in veel gevallen de goedkoopste maand van het jaar.
  • Februari 2023: rond de voorjaarsvakantie vind je vaak leuke aanbiedingen.
  • Maart 2023: gunstige pakketreizen met hotel, transfer en huurauto.
  • April 2023: geniet van de stad met een citytrip of stedentrip in Tours.
  • Mei 2023: de meivakantie is een budgetvriendelijke periode om te reizen.
  • Juni 2023: interessante deals met vliegticket en hotel.
  • Juli 2023: voor jouw zomervakantie is het raadzaam al aan het begin van het jaar te boeken.
  • Augustus 2023: er vertrekken veel vliegvakanties in deze maand.
  • September 2023: een last-minute vlucht kan voor extra voordeel zorgen.
  • Oktober 2022: een unieke bestemming voor de herfstvakantie.
  • November: 2022: bespreek een all-inclusive resort met privé voorzieningen.
  • December: 2022: ontdek de winterzon in de kerstvakantie.

Boekingshulp: waar moet ik allemaal op letten?

Tijdens de aankoop van een Tours vliegticket krijg je te maken met heel uiteenlopende opties en aanvullende services om je vlucht compleet te maken. Je kunt de reis dus personaliseren. Het levert dan ook veel vragen op. Welke pakketten zijn handig, en wat kan ik ook wel skippen? Hierna delen wij meer informatie over extra services die vaak te kiezen zijn (zoals bij Delta Air Lines, easyJet, Swiss, TUIfly, Eurowings, Transavia, Brussels Airlines, Aer Lingus, Ryanair, Norwegian en Lufthansa, Vueling, Air France, British Airways).

Bagage kosten

Handbagage is een tas of koffer die niet in het ruim van het vliegtuig vervoerd wordt. Je kunt denken aan een kleine handtas, rolkoffer, rugtas, reistas, trolley, rugzak. Bij bijna alle luchtvaartmaatschappijen is max. 1 stuk handbagage per passagier toegestaan. Ruimbagage is een grote koffer die je afgeeft tijdens het inchecken bij de balie op de luchthaven. Dit gaat mee in het bagageruim. Het maximale gewicht verschilt maar ligt rond de 20 – 25 kilogram. De prijsindicaties verschillen per airline, tussen de €0,00 (gratis) tot €85,00.

  • Per ticket 1 rugtas handbagage (55 x 35 x 20 cm, niet meer dan 10 kg).
  • Ruimbagage: een reiskoffer van maximaal 20 – 25 kilogram.
  • Op de site van de airline vind je alles voor actuele bagageregels.

Online stoelreservering

Met het hele gezin reizen naar Tours per vliegtuig? Dan is het natuurlijk leuk als je bij elkaar zit. Als je online tickets boekt kan je stoelen naast elkaar kiezen. Op het moment dat je stoelnummers uitkiest toont het systeem de meerprijs direct. Betaal je liever niet voor een stoel? Dan wordt er automatisch een stoelnummer toegewezen. Bij het online inchecken kan je bij veel airlines toch nog een stoelkeuze vastzetten. Zo kun je kiezen voor meer beenruimte? Wel kan het voorkomen dat er een toeslag in rekening wordt gebracht.

  • Economy class: de scherp geprijsde stoelen (zoals bij de nooduitgang, bij de toiletten, bij het raam, voorste rij (voorin), bij het gangpad, achterste rij (achterin).
  • Business class: luxe zitplek met meer dan 7,5 cm extra beenruimte.
  • First class: de meest luxe zitplaatsen met eersteklas dienstverlening.

Wel of geen annuleringsverzekering afsluiten?

Wanneer (op het laatste moment) jouw reis niet kan doorgaan, en je moet cancelen, zullen er annuleringskosten in rekening worden gebracht. De vlieg-annuleringsverzekering dekt de kosten van je vliegticket als je jouw vlucht moet cancelen of afbreken. Geldige annuleringsredenen kunnen zijn: reisadvies, ziekte / medische ingreep, visumproblemen, overlijden, onvrijwillige werkloosheid (werkgerelateerd), scheiding. Je krijgt een redelijke vergoeding voor het aanpassen of wijzigen van de boeking van je retourtickets.

  • Het is noodzakelijk dit direct bij de boeking af te sluiten.
  • Je doorlopende reisverzekering dekt de schade die je oploopt tijdens je reis (in de basis zijn dit: repatriëring, medische kosten, auto pechhulp, rechtsbijstand, wintersport, vervangend vervoer).
  • Bagageverzekering: unieke dekking voor diefstal van koffers en persoonlijke spullen.

Maaltijden & service aan boord

Een vliegreis Tours (Europa) geldt als Europese vliegreis. Actueel: de maaltijd is inclusief bij een vlucht van 2 uur of langer.Het eten en drinken hangt af van het tijdstip van vliegen. De snacks en de maaltijd wordt uitgedeeld door het personeel. Producten als brood, crackers of gedroogd fruit zijn toegestaan aan boord.

  • Europese vliegreis: bij korte vluchten meestal alleen drinken/snacks.
  • De maaltijd aan boord verschilt per reistijd en vliegmaatschappij.
  • Inflight entertainment: interactief scherm met radio / muziek, spelletjes, actueel weerbericht, leeslampje, serviceknop, navigatie.

Zakelijke vliegreizen

Heb je een zakelijke afspraak? Dan wil je snel van A naar B. Luchthavens beschikken vaak over extra diensten: premium parking, quick boarding en een zitplaats in een luxe lounge waar je kunt doorwerken of ontspannen. Kom je veel in de terminals van luchthaven Schiphol? Vraag je werkgever dan naar Privium. Je krijgt dan voorrang op Schiphol en toegang tot exclusieve diensten.

  • Gratis wifi: prima 4G/5G & draadloze verbinding voor laptop en telefoon.
  • Priority boarding: de lange wachtrijen aan de gate vermijden.
  • Lounge: speciale ruimte die van alle gemakken voorzien is.
  • De werkplekken zijn uitgerust met goede voorzieningen.
  • Overdekt parkeren op loopafstand van de vertrekhal.
  • Bluebiz: gratis vliegtickets of upgrades sparen met blue credits.

Andere vluchtservices

Airlines bieden nog tal van andere opties die je kunt aanzetten om je vakantie te laten voldoen aan je persoonlijke wensen. Hieronder doorzoek je een aantal voorbeelden van relevante upgrades en extra’s.

  • Huisdieren: bij veel maatschappijen is de hond of kat welkom.
  • Speciale bagage: muziekinstrument, golfuitrusting, fiets, visuitrusting, sportuitrusting, ski’s en snowboard.
  • Vliegen en ook je CO2 uitstoot compenseren.
  • Valet-parking: uitstappen bij de vertrekhal en je auto laten wegbrengen.
  • Autohuur: kies voor het gemak van een huurauto in .
  • Extra koffer: er zijn diverse opties voor extra bagage bijboeken.
  • Vliegen met baby: inclusief kinderbagage als kinderwagen, rugdrager (draagzak), Maxi-Cosi, campingbed, buggy.
  • Luchthaventransfer: met de transfer service naar jouw hotel.

De voordeligste vliegtickets kopen naar Frankrijk?

Zoek en vergelijk vliegtijden en regel de gunstigste tickets online!

Zoek vliegvelden in Tours en omgeving

Gebruik maken van de snelste vlucht naar Tours? In dit gebied vind je tal van zowel groot- als kleinschalige Franse vliegvelden. Een grote luchthaven in het land is Paris Charles de Gaulle (CDG). De (nationale) airline Air France is hier zeer actief. In de hieronder weergegeven tabel vind je een lijst met diverse goede vliegvelden dichtbij deze bestemming. Vanaf deze luchthavens kan je jouw reis verder voortzetten via openbaar vervoer (bus of trein), taxidiensten en luchthavenshuttle. Prettige carriers die hier actief zijn, zijn o.a. Ryanair (FR), easyJet (U2), Air France en Delta Air Lines (DL).

AirportAfkorting (IATA)Afstand (KM)
AngoulemeANG188,7 km
LimogesLIG174,6 km
La RochelleLRH197,0 km
NantesNTE175,4 km
ParisORY193,6 km
PoitiersPIS94,2 km
RennesRNS196,1 km
ToursTUF5,3 km
Actieve airports nabij Tours (Frankrijk).

Populaire luchthaven Tours: Tours-Val-de-Loire Airport

Airport Tours-Val-de-Loire Airport (LFOT) is een aanvlieghaven in de regio. Dit noemen we een middelgrote terminal op 109 meter boven zeeniveau. Het is gelegen in Tours/Val de Loire (Loire Valley). De verwachte route / afstand vanaf Amsterdam is 620 km. In totaal ligt de vliegtijd rond de 1,5 uur. Je kunt jouw navigatiesysteem instellen op CPJH+V2 Parçay-Meslay, France. Voor meer info zie www.tours.aeroport.fr/. Je kunt ook bellen naar het telefoonnummer (+33 2 47 49 37 00). Een uitstekende lokale luchtvaartmaatschappij is Air France. Je kunt hier ook terecht voor goedkope vluchten naar Basco.

Handige vertrekluchthavens vergelijken

  • Amsterdam Airport Schiphol (AMS): goede voorzieningen voor draadloos internet.
  • Eindhoven Airport (EIN): zeer goede bereikbaarheid en ruime keuze hotels in de buurt.
  • Rotterdam (RTM): prima verbinding met het OV en taxidiensten.
  • Vliegveld van Düsseldorf (DUS): ruime parkeerplekken en opties voor valet-parken.
  • Bremen Airport (BRE): snelle en aangename doorstroom voor passagiers.
  • Brussel Zaventem Airport (BRU): online eenvoudig een parkeerplaats boeken.
  • Luchthaven Dortmund (DTM): korte wachttijden bij de incheckbalie.
  • Vliegveld van Keulen (CGN): eenvoudig aansluitend vervoer boeken.
  • Münster-Osnabrück Luchthaven (FMO): extra veiligheids- en sanitaire maatregelen.
  • Vliegveld van Frankfurt (FRA): leuke winkeltjes om te shoppen voor vertrek.
  • Vliegveld Weeze Airport (NRN): duidelijke website met alle actuele vliegtijden.
  • Vliegveld Groningen Eelde (GRQ): Ontspannen vliegen naar talloze bestemmingen.
vluchten-naar-tours-vergelijken

Top-10 airlines voor een betaalbare vliegreis

Er zijn diverse maatschappijen die vliegen op France (FR). In de lijst hieronder tonen wij de top-10 luchtvaartbedrijven voor een vliegvakantie naar Tours.

  1. Scandinavian Airlines (SK): je kunt rechtstreeks op de website je tickets boeken.
  2. Vueling (VY): je boardingpass kun je eenvoudig opvragen.
  3. Wizz Air (W6): indrukwekkend aanbod vluchten naar talloze bestemmingen.
  4. KLM (KL): het startpunt voor een onvergetelijke reis.
  5. Lufthansa (LH): boek eenvoudig een hotelovernachting of huurauto.
  6. Transavia (HV): gemakkelijk je boeking beheren en online inchecken.
  7. Ryanair (FR): sparen voor gratis extra’s en vluchten.
  8. easyJet (U2): de instapkaart kun je gemakkelijk verkrijgen.
  9. Air France: kies uit een aantal onvergetelijke citytrips.
  10. Delta Air Lines (DL): online inchecken en je ticket aanpassen.

Top-10 boekingssites

Op het internet heb je de keuze uit verscheidene online reisbureaus en vergelijkers. Bijgaand vind je 10 betrouwbare reisbureaus voor het actuele vluchtaanbod Tours in oktober 2024.

  1. Cheaptickets.nl: ruim aanbod met vluchten over de hele wereld (9.000+).
  2. Skyscanner: de meest gebruiksvriendelijke vergelijker voor het vinden van goedkope vluchten in oktober 2024.
  3. Expedia: online reserveringssysteem met een groot aanbod all-inclusive Tours vakanties.
  4. Kayak.nl: zoek naar de beste deals op 900+ reiswebsites.
  5. Vliegtickets.nl: altijd de beste ticket-deals van alle erkende airlines.
  6. Tix.nl: zoek naar goedkope tickets voor talloze bestemmingen.
  7. Vliegwinkel.nl: eenvoudig reisgegevens inzien en SGR en ANVR keurmerk.
  8. Momondo.nl: gemakkelijk ticketprijzen van alle airlines op een rijtje zetten.
  9. WTC.nl: ruime openingstijden klantenservice (ook zaterdag en zondag).
  10. Google Flights: track prijzen en boek altijd tegen de meest gunstige prijs.

Huidige weersvoorspellingen Tours, Frankrijk

In deze omgeving heb je een gematigd zeeklimaat. De normale gem. jaartemperatuur is 12,6 graden. Een aanbevolen reisperiode is mei, juni & september. Dit is een uitstekende vakantietijd om de omgeving te verkennen en om rond te trekken. In de weergaven hieronder doorzoek je eenvoudig het weer voor de 7 dagen na vandaag. Per kalenderdag bieden we de minima en maxima en zie je of het nog gaat regenen. Via de tool vind je ook betaalbare vliegtuig tickets naar Tébessa

Weerbericht vrijdag 18 oktober 2024

Fly-drive Tours: combineren met huurauto

Fly-en-drive is simpelweg een vlucht inclusief huurauto. Fly + Drive is de oplossing als je bij de airport niet afhankelijk wilt zijn van een transfer. Het pluspunt is dat je niks meer hoeft te regelen op de airport zelf. Je hoeft na de landing geen papierwerk meer te regelen. Je kunt genieten van het land zonder vast reisschema. Lokaal adres: 14 Rue Marceau, 37000 Tours, France.

  • Vanuit het vliegtuig sleutels afhalen en wegrijden uit de parkeergarage.
  • Cityreis: in korte tijd alle hotspots in de omgeving ontdekken.
  • Zonvakantie: even helemaal ontspannen op een zonnige plek.

Vlucht met hotel Tours

Zodra je een vlucht met hotel combineert dan is er sprake van een pakketreis. Dit heeft diverse voordelen: de prijs is vaak lager, je zal gunstigere voorwaarden krijgen (ANVR, SGR, Calamiteitenfonds) en je hebt een lokale gids. Bij sommige pakketreizen zal de transfer van luchthaven Tours-Val-de-Loire Airport naar het hotel worden uitbesteed.

  • Een pakketreis kan je gemakkelijk wijzigen.
  • Ervaar het exclusieve karakter van een all inclusive reis.
  • Goede hotels: Ferdinand Hotel Tours, Bel Appartement *Hypercentre*, Hotel Mondial, Bel Appartement Près De La Place Plumereau, Charmant 2 Pièces Dans Le Vieux Tours#atypique.
  • Wintervakantie: te boeken bij o.a. D-Reizen, Alltours, Prijsvrij, Vakantiediscounter, Tui, Corendon en Suntip, Vakanties.nl, BeachCheck.com, De Jong Intra Vakanties, Stip Reizen, Thomas Cook.

Vraag en antwoord (FAQ) over vliegreizen naar Tours

Wat zijn goede airports voor mijn vlucht naar Tours?

Op korte afstand van deze bestemming heb je de keuze uit zowel groot- als kleinschalige Franse luchthavens. Zo kun je denken aan Angouleme (ANG), Limoges (LIG) of La Rochelle (LRH). Een van de meest bekende airports in dit gewest is Paris Charles de Gaulle (CDG). De vliegroute van Amsterdam Airport Schiphol (AMS) naar het dichtbij gelegen Tours/Val de Loire (Loire Valley) is plusminus 620 km (rechtstreeks). Dit is +/- 1,5 uur reistijd (tussenlanding uitgesloten). Middels het lokale openbaar vervoer (bus, trein) of luchthavenvervoer ben je zo bij jouw accommodatie.

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen ernaartoe?

Tours in Frankrijk is een veelzijdige Franse stad. Meer en meer maatschappijen hebben een actueel aanbod (in)directe vluchten. Goede airlines zijn: Scandinavian Airlines (SK) ,Vueling (VY), Wizz Air (W6), KLM (KL), Lufthansa (LH), Transavia (HV), Ryanair (FR), easyJet (U2), Air France, Delta Air Lines (DL). De nationale vliegmaatschappij is Air France. Check altijd een vliegticket-vergelijker voor verschillende vluchttijden en aanbiedingen. Analyseer ook het actuele aanbod en tarieven op het online portaal van de carriers.

Wanneer koop ik een goedkoop ticket naar Tours?

Ticketprijzen veranderen voortdurend. Vliegtickets waarbij je vliegt in het hoogseizoen (zomervakantie) zijn historisch gezien flink aan de prijs. De periode in het laagseizoen (in de winter) is een stuk goedkoper. Heb jij alleen reismogelijkheden gedurende de schoolvakanties? Het is dan verstandig om op tijd te boeken. 6 tot 8 weken voor vertrek zijn de tickets vaak wat goedkoper. Vanaf dat moment ga je langzamerhand weer meer betalen. Om nader te bekijken: eind december / begin januari hanteren aanbieders vroegboek-kortingsacties (bijvoorbeeld KLM Werelddeal Weken). Houd deze dan ook goed in de gaten.

Last-minute vluchten Tours: wat zijn de beste tips om deze te vinden?

Luchtvaartbedrijven hebben als belangrijkste doel dat er zo veel mogelijk passagiers mee aan boord gaan. Dreigt een vlucht niet vol te vertrekken? Op dat moment worden deze stoelen aangeboden voor een aantrekkelijk tarief. Hierdoor voorkomen airlines dat er lege stoelen zijn. Het is slim om deze aanbiedingen in de gaten te houden. Hoe doe ik dat? Een aantal tips: check regelmatig websites met acties en deals, track jouw favoriete vlucht met een prijsalarm en zoek op meerdere vertrekdagen. Bij touroperators vind je bovendien last-minutes inclusief hotel.

Is hier goed openbaar vervoer aanwezig?

Vliegbestemming Tours heeft een zeer functioneel openbaar-vervoer netwerk naar grote internationale en kleinere terminals. Vanaf de luchthaven-terminal reis je met bus of trein naar je eindbestemming. Soms kun je vooraf ook een shuttle service reserveren. Bekijk voor vertrek de tijden en de kosten. Wil je meer besteden en wil je een ontspannen reis? Dan kan je natuurlijk met de taxi reizen. Bij een reisarrangement van reisorganisaties als D-Reizen, Corendon, Tui, Vakantiediscounter, Sunweb en Stip Reizen is de transfer van en naar de luchthaven doorgaans inclusief.